Hundsim – simträning med din hund

Simträna din hund med eller utan instruktör

Simning funkar både i friskvård och rehabsyfte

Hundsim

Att simträna sin hund är ett ypperligt sätt att både rehab-fysträna sin hund på. Fördelarna med att simträna sin hund är många. Simning ger en mycket effektiv muskel- och rörelseträning med minimal belastning av skelett och leder. Träningen stärker muskulaturen runt lederna och därmed ges ett ökat stöd. Det fungerar även utmärkt att träna kondition och styrka i poolen. Så gott som alla muskelgrupper i kroppen får arbeta genom att de kontraheras och sträcks ut i mjuka och jämna rörelser, cirkulationen i kroppen ökar och musklerna byggs upp.

Simningens positiva effekter i kroppen

  • Ökar blodcirkulationen
  • Ökar Muskelstyrkan
  • Förbättra konditionen
  • Stärker självförtroendet
  • Stärker bandet mellan hund och förare
  • Effektiv och variabel träningsform
  • Skonsamt för muskler och leder
  • Förbättrar proprioception och koordinationen
Hundsim- simträna med din hund

Att simma med sin hund ska både vara roligt och nyttigt

Det blir en stunds kvalitetstid för dig och din hund, samtidigt som ni gör något roligt tillsammans.

Det är en skonsam och effektiv träning som de flesta hundar är ganska nöjda med för dagen. Då simningen är jobbigt både för kropp och hjärna. Förutom att det är en rolig aktivitet att göra tillsammans med sin hund så förbättrar hunden även sin kondition, sin styrka och sitt självförtroende.

Blodcirkulationen i hela kroppen ökar och muskelspänningarna minskar. En stark och vältränad hund har en större chans att hålla sig frisk och skadefri. 

Vill du börja simträna med din hund?

Vi erbjuder simträning för din hund 7 dagar i veckan med generösa öppettider. Som en introduktion till simträningen måste du först genomgå 3-5 st. tillfällen tillsammans med en instruktör innan du får simma själv med din hund. Det för att se att hunden rör sig korrekt i vattnet och att träningen sker lugnt och kontrollerat. Vid inlärning så är vi första gången tillsammans med din hund i poolen, är din hund en van simmare räcker det kanske med att endast husse/matte är med hunden nere i poolen. Många hundar är vana att simma utomhus men det blir ofta en helt annan känsla för hunden att simma inomhus vilket kan leda till stress och flyktkänslor, därför är det extra viktigt att du som ägare känner dig lugn och trygg i poolen, detta för att kunna ge din hund så bra förutsättningarna som möjligt.

Vi hjälps åt och simmar tillsammans med din hund och du får lära dig hur du ska tänka och agera kring poolen och hunden får i lugn och ro lära sig simma själv i poolen utan att klättra på väggarna. Behövs det fler träffar innan du och din hund känner er trygga i och utanför poolen så ordnar vi självklart det. Körkortet är personligt och kan endast nyttjas på den enskilda hunden.

Självsimmet är endast för friskvårdshundar har du en hund som behöver simma i rehab syfte så är det alltid en instruktör med.

Kom ihåg att ta med kläder till dig själv inför simningen, jag rekommenderar oömmakläder såsom långärmat och långbyxor tex underställ eller liknande, har du en våtdräkt så funkar det lika bra. Det kommer finnas handdukar på plats men ta gärna med en egen. Viktigt att komma ihåg att din hund behöver vara uppvärmd och ordentligt rastad innan det är dags att simma. Ett täcke eller en badrock till hunden kan också vara bra att ha med sig.

Kontakta mig för bokning eller om du har frågor!